La Scoala Gimnaziala Tipar  au avut loc o serie de activităţi cu ocazia sărbătoririi zilei de Halloween.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie.

Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Cu această ocazie, elevii Şcolii Gimnaziale Tipar au organizat activităţi care au avut ca scop  principal cunoaşterea unor elemente de cultură anglo-saxonă, a tradiţiilor şi obiceiurilor din spaţiul anglo-saxon şi mai ales a provenienţei şi obiceiurilor sărbătorii de Halloween.

Costumele improvizate de copii, desenele sugestive  au caracterizat activitatea elevilor de aici, demonstrând că acest obicei de origine celtică a pătruns în culturile multor popoare.

Prin aceste activităţi, elevii au fost familiarizaţi cu obiceiuri,  tradiţii din cultura şi civilizaţia engleză şi americană.